Grimmjow

From LexiConn
Jump to: navigation, search

Tilen "Grimmjow" Prosenjak je bivši StarCraft II igralec, ki trenutno zastopa ekipo Team MiA v HearthStone.


Contents

StarCraft II: Heart of the Swarm

Grimmjow je začel igrati Starcraft 2 šele po izidu dodatka, Heart of the Swarm, in se je tudi hitro prebil po ladderju do Master lige. Kmalu po temu se je pridružil ekipi MiA in zavzel svoje mesto med člani akademije. Grimmjow igra Zerge, ter je znan po temu, da se pritožuje nad Protossi, da so OP(over-powered). Znan je po macro igrah, ter se le redko odloči za cheese taktike.


Prvega tekmovanja, Conn.Si SC2 HotS Massacre 7, se je udeležil šele sredi poletja 2013. Tam ga je na prvi uradni igri v Winners bracketu porazil Protoss BorinG z rezultatom 2 proti 1, v Losers bracket pa je že v prvem krogu nesrečno naletel na Pajacka, ki ga je izločil iz le tega.


Udeležil se je tudi naslednjega, osmega Massacre-a, kjer je pristal v skupini s Skoflekom, hyperZergom in korslashem. Začel je z zmago nad korslashom, sledila pa je še ena proti hyperZergu. Proti Protossu Skofleku je hitro izgubil 2-0. Ker so vsi premagali korslasha in hyperZerg Skofleka, so se znašli v 3-way-tie situaciji. S 4 dobljenimi in 2 zgubljenima mapama je končal na drugem mestu. V četrtfinalu se je nato ponovno srečal s Pajackom. Ponovno je izgubil, a tokrat ne brez vzete mape.


V iskanju slave je nadaljeval svojo pot na Starcraft2.si OPEN #6. V skupinskem delu je hitro opravil z Zergom Rivaille in Terranom Targma. Drugič zapored se je znašel v četrtfinalu proti Zergu, tokrat Overju. Grimmjowa je ponovno doletela nesreča in je zaradi pomanjkanja časa pustil Overju prosto pot v polfinale.


Jeseni se je prijavil na SGL, kjer se je znašel v težki konkurenci prve divizije. V prvem krogu je pričakovano klonil proti slovenskemu Bonjwa Starbucku. V drugem tednu se je ponovno srečal z Zergom Pajackom. Tokrat mu je le povrnil in ga premagal brez izgubljene mape. Naslednji teden ni mogel ponoviti zgodbe in izgubil proti Deumosu. Kmalu po tem je Grimmjowa zadala neaktivnost in decembra je izstopil iz lige.

HearthStone

Po izstopu iz lige SGL je Grimmjow začel več časa posvečati igri HearthStone, in kmalu po izidu open bete se je pridružil ekipi MiA. Grimmjow je eden najuspešnejših slovenskih HearthStone igralcev na mednarodnih tekmovanjih s kar nekaj odličji, a tega uspeha na domačih turnirjih še ni uspel ponoviti. Grimmjow je sicer večkratni Legendary rank igralec in vsekakor eden najbolj aktivnih HS tekmovalcev pri nas.

Statistika

Leto Zmage Porazi Z/P Navišja uvrstitev
2013 12 18 40,0% Ro8 Sc2.si OPEN 6

Dosežki

Uvrstitev Tekmovanje Datum Nagrada
Smallcup.gif Gfinity 1v1 Tuesday Cup 7. januar 2015 €100
Smallcup.gif 2014 Conn.Si HS Massacre Poletni Finale 16. - 23. julij 2014
Ro4 2014 Conn.Si HS Massacre 4 31. maj 2014
Smallcup silver.gif Hearthstone Slovenia 3 Online turnir 18. maj 2014 €25
4th Slovenia HearthStone 2 Beta Online Turnir 8.2. 2014 bon 5€ v trgovini www.eigre.si