treach

From LexiConn
Jump to: navigation, search

Tomo "treach" Pejanović Nosaka (Treachery) je bivši Counter-Strike (1.3 - 1.6) in Unreal Tournament igralec in komentator, ki se je pojavil na slovenskem spletu na začetku leta 2002. Velja za enega od pionirjev ešportnega novinarstva pri nas in še danes nadaljuje to poslanstvo kot član organizacije Conn.Si, kjer deluje kot vodja medijske sekcije.


Contents

Counter-Strike

treach je pričel svojo kariero v igri Counter-Strike 1.3, kjer se je vse začelo ko so leta 2002 s sošolci ustanovili klan S.T.F.. V istem letu je za kratko zaigral še za ekipo Enigma preden se je pridružil ekipi MiA, ki je v tistem času pomladila zasedbo, in z njo tekmoval na nekaj LAN tekmovanjih. Po solidnih rezultatih je aprila 2004 treach zapustil ekipo MiA in se pridružil ekipi Shadow Warriors (mySW, eXact.si), v kateri so tedaj igrali njegovi prijatelji in znanci. S skupino petih lokalcev so osvojili drugo mesto na LAN 4 Fun #2 ter tisti čas veljali za Top4 klan na domači sceni. Nato pa se je po nekaj mesecih igranja s spremenjeno zasedbo ponovno pridružil ekipi MiA in se udeležil tekmovanja Lethal Lan V, ki je bil njegov zadnji turnir v igri Counter-Strike. Kljub temu, da je dokončno prenehal z igranjem te streljačine, je ostajal v organizaciji kot častni član.

Unreal Tournament serije

Pred, po in med časom aktivnega igranja ekipne streljačine Counter-Strike se je treach sprobal tudi v igri Unreal Tournament. Pred izidom verzije UT2003 je igral iCTF za angleško-belgijsko ekipo [LoW], nato pa se je preizkusil v 1vs1, a je zaradi pomanjkanja časa to opustil. Ko je izšel UT2004, se je ponovno lotil duelanja, vendar tudi tokrat ni našel dovolj časa, zato je kaj kmalu prenehal z igranjem te hitre deathmatch streljačine.


Si-GAMER, SoGamed in MYM

Že v roku slabega leta po prihodu na slovensko gaming sceno je treach postal pisec za Si-GAMER, ki je veljal za nekakšen slovenski ClanBase, v resnici pa je igral vlogo ešportnega medija. Po zaprtju strani in zaradi pasivnosti na slovenski sceni se je odločil, da se sproba kot pisec na mednarodni strani. Julija 2005 se je pridružil ekipi piscev na portalu SoGamed, ki je bil tedaj najbolj popularen ešportni medij v Evropi. Tam je objavil članek "Slovenian gaming story", ki ga danes gosti Conn.Si. Septembra 2006 je zaradi zamiranja strani in neangažiranosti odgovornih urednikov zapustil SoGamed in se pridružil medijski ekipi MYM, ki je v tistem času ravno delala na razširitvi portala, vendar je zaradi drugih obveznosti in interesov ešportno novinarstvo opustil.


Conn.Si in evolucija v osrednji slovenski gaming portal

V tem času ko je treach nabiral izkušnje pri tujih medijih in tudi prenehal s pisanjem, je bila ustanovljena organizacija Connecting Slovenia, katere cilj je bil aktivirati slovensko Counter-Strike sceno. Ni trajalo dolgo in kmalu je bil član omenjenega portala. Počasi a vztrajno se je Conn.Si krepil: redna tekmovanja in aktualne novice, zanimivi intervjuji ter različne reportaže. Treach je avtor številnih prispevkov na Conn.Si med leti 2006 in 2008, začetnik serije intervjujev Kdo? in reportaž LAN-o-pis, sodnik in leteči reporter na mnogih LAN tekmovanjih. Julija 2007 se je kot zastopnik medija Conn.Si skupaj s slovensko Call of Duty 2 zasedbo Infused Gaming udeležil tekmovanja Outpost on Fire #2 v Belgiji in tako omogočil spremljanje rezultatov v živo, objavljeni pa so bili tudi sveži demoti. Leta 2008 pa je zaradi pomanjkanja časa, piscev in sodnikov prišlo do skupne odločitve vodstva Conn.Si o zaprtju takrat zelo popularnega medija Conn.Si.


World of WarCraft

treach je kot mnogi slovenski igralci ob izidu MMORPG igre World of WarCraft poprijel po njej in se oddalil od tekmovalne gaming scene. Tekom alternirajočih dob aktivnost in neaktivnost je bil nazadnje opažen kot član guilda The Magnificent, ki je na višku moči veljal med Top140 najboljših guildov na svetu, vendar je po nekaj mesecih popolnoma prenehal z igranjem te MMO igre.


DI-Gaming, Mamut.si in Team MiA

Že preden je bil član organizacije Conn.Si je za kratek čas vodil medijsko sekcije za tedaj najboljšo slovensko Counter-Strike ekipo Geek.org. Proti koncu prve dobe portala Conn.Si je prišlo do pridružitve večine igralcev, ki so igrali za Conn.Si, k Counter-Strike ekipi Digital Instinct. Tako je nastala multigaming ekipa DI-Gaming, vendar se zaradi zatišja na sceni in neatraktivnosti gaminga za slovenske vlagatelje nikakor ni uspela obdržati na željenem nivoju, zato je prišlo do zaprtja ekipe do nadaljnega. Leta 2008 pa se je treach pridružil organizaciji Mamut.si, za katero je vodil medijsko sekcijo, vendar tudi tokrat ni bilo dovolj aktivnost, da bi se finančno in časovno vlaganje v celoti obsežno zastavljenemu projekt izplačalo. Nenazadnje pa sta z ichi-jem prevzela vodenje ekipe MiA in jo za amatersko organizacijo pripeljala na za Slovenijo visok nivo, vendar še zdaleč ne dovolj. Leta 2013 je začel zopet aktivno sodelovati pri ekipi MiA, ki je proti koncu leta 2013 dosegla izjemne rezultate predvsem v igri StarCraft2.

Renesansa Connecting Slovenia

Septembra leta 2012 sta treach in ichi ponovno aktivirala Conn.Si z namenom povezati ter prebuditi slovensko ešportno sceno.


Seznam Komentiranih Dogodkov

Ostalo

  • Piše svoj gaming blog na Treach.tv,
  • StarCraft 2 je začel kot Terran, nato nadaljeval kot Protoss,
  • Ima tudi svoj stream kanal TreachTV,
  • Njegov mlajši brat je Sonix,
  • Svoj čas je bil velik ljubitelj igre Diablo 2 LoD,
  • Pisal je tudi za mednarodna priznana portala myMYM in SoGamed,
  • Obiskal je QuakeCon 2008 v Dallasu (TX) v ZDA in ESWC 2011 World Finals v Parizu, Franciji.

Dosežki

Uvrstitev Tekmovanje Datum Ekipa Nagrada
Smallcup silver.gif LAN 4 Fun 1 2005 eXact.si /